• 22 JAN 14
  • 0

  Cat de importanta este igiena orala ?

  Igiena orala pentru dinti sanatosi

  Dintii sanatosi dar si lucrarile stomatologice vor rezista in timp doar daca va fi respectata o igiena orala corecta si minutioasa.
  Fara aceasta, nici cele mai inovative si complexe lucrari dentare nu au cum sa reziste prea mult iar aparitia cariilor si a bolii parodontale nu va putea fi evitata.

   

  curatarea dintilor
   

  Curatarea dintilor dar si a gurii trebuie facuta de cel putin doua ori pe zi, indiferent ca vorbim de dintii naturali sau artificiali, implanturi, punti dentare sau proteze.
  In cazul lipsei unei igiene orale corecte, dupa fiecare masa, la nivelul gingiei dintilor, se acumuleaza placa dentara. Daca aceasta persista mai mult timp, se calcifica si se transforma in tartru dentar.
  Printr-o igiena orala corecta puteti indeparta eficient placa dentara .
  Durata periajului dentar corect trebuie sa fie de cel putin 3 minute. Lucrarile mobilizabile se indeparteaza inainte de periaj si se spala separat cu periuta si pasta de dinti. Un periaj minim trebuie realizat dimineata si seara, dar este recomandat sa ne curatam dintii si dupa masa de pranz.
  Periuta de dinti trebuie schimbata cand incepe sa se uzeze, cel putin o data la trei luni. Este indicat sa va schimbati periuta de dinti dupa ce ati suferit de o raceala, pentru ca periuta acumuleaza bacteriile si se poate produce o reinfectare.

  Leave a reply →