• 20 DEC 13
  • 0

  Ce este un control periodic?

  Controlul periodic reprezinta cea mai eficienta metoda de prevenire a aparitiei cariilor dentare si a bolii parodontale.  Este ideal sa fie facut o data la 6 luni.
  Daca totusi, apar orice simptome (durere spontana, durere la rece, cald sau la dulce, miros neplacut al gurii, etc.) adresati-va imediat medicului stomatolog.

  control stomatologic periodic

   

   

   

   

   

   

   

  Se intampla foarte des ca aparitia diverselor complicatii in cavitatea bucala : carii, afectiuni gingivale, granuloame  sa nu fie insotite de niciun simptom. Majoritatea acestor afectiuni nu pot fi observate de catre pacient cu ochiul liber dar pot fi detectate de catre medicul stomatolog dupa o examinare atenta. Altfel spus, chiar daca pacientii nu au nicio durere sau disconfort, nu observa nimic neobisnuit la nivelul lucrarilor dentare iar igiena orala este corecta, nu inseamna ca aparitia diverselor afectiuni este exclusa. Acesta este unul din motivele pentru care controlul periodic este atat de important.

  In ce consta controlul periodic ?

  I.  Examinarea completa a arcadelor dentare dar si a gingiei

  • Se pot pune in evidenta cariile incipiente, care nu au fost sesizate inca de pacient, tratarea cat mai timpurie a acestora stopand evolutia si eventualele complicatii ulterioare.
  • Se examineaza integritatea si adaptarea marginala a obturatiilor, a lucrarilor protetice existente si, in cazul unor eventuale defectari, acestea se pot repara sau inlocui.
  • Se evalueaza cantitatea de tartru dentar.
  • Se evalueaza gradul de igiena orala al pacientului si, la nevoie, se dau recomandari in vederea imbunatatirii calitatii periajului dentar.
  • Se evalueaza eventualele coloratii aparute din cauza fumatului sau a consumului de cafea, ceai, alcool, etc.

  II.    Se efectueaza un detartraj complet cu ultrasunete si un periaj dentar profesional
  III.  Se examineaza eventualele leziuni ale gingiei, limbii sau mucoasei obrazului

  [button] Retineti ca orice problema de sanatate orala descoperita la timp se poate trata mai usor si cu costuri reduse. Aceste probleme trebuie tratate doar de medicul stomatolog.[/button]

  Leave a reply →